fbpx

SoortenBeugels

In principe helpt de orthodontist je bij het maken van de juiste keuze, passend bij jouw gebit. Maar toch is het fijn om van te voren te weten welke opties er allemaal zijn. Beugels kun je onderverdelen in twee types, namelijk uitneembare beugels en vastzittende beugels. Hieronder vind je alle informatie!

Uitneembare beugels

Invisalign

De Invisalign beugel is een beugel waar wij fan van zijn. We zijn dan ook niet voor niets Diamond Apex Provider van deze beugels. Deze status is een erkenning voor de best 1% presterende behandelaars van heel Europa (EMEA)

De Invisalign beugel corrigeert de stand van het gebit door middel van vrijwel onzichtbare hoesjes. Deze hoesjes worden speciaal op maat gemaakt. Om de 1-2 weken worden de hoesjes vervangen waardoor je tanden heel geleidelijk naar de gewenste stand verschuiven. Voor het beste resultaat is het de bedoeling dat je de Invisalign hoesjes dag en nacht draagt. Hoe lang de behandeling duurt hangt af van je gebit en de ‘hulpvraag’.

Vaste beugels

De hyrax

De hyrax beugel kent een stuk minder bekendheid dan de slotjesbeugel. Met deze variant is het mogelijk om de bovenkaak in korte tijd te verbreden. Hoe dit in zijn werk gaat? De bovenkaak bestaat uit twee delen die in het midden met elkaar verbonden zijn via een schedelnaad (je verhemelte)..De Hyrax beugel, ook wel de spin genoemd, bestaat uit metalen ringen die in elke hoek van het gebit wordt geplaatst. In het midden zit een schroef. Door iedere dag aan de schroef te draaien, op instructie van de orthodontist, wordt de kaak telkens iets breder. Het aandraaien van de schroef kan wat lichte druk geven wat je tot in de neus te voelen is. Na een paar minuten verdwijnt het gevoel vanzelf. De kiezen van de bovenkaak en de onderkaak passen door de verbreding beter op elkaar. Na de verbreding is het nodig om het apparaat nog enkele maanden in de mond te laten zitten om de breedte te stabiliseren.

Call Now ButtonBel ons