fbpx

De Plaatbeugel

Wat is de plaatbeugel?

De uitneembare plaat (in de volksmond: het plaatje) is een plastic plaatje dat aansluit aan het gehemelte. Aan het plaatje zijn metalen draden bevestigd die houvast geven aan het gebit.

blokbeugel

De plaatbeugel van Ortholie

kosten onzichtbare beugel

Wat zijn de voordelen van de plaatbeugel?

Hieronder alle voordelen van de plaatbeugel op een rij:

  • Verwijderbaarheid: In tegenstelling tot vaste beugels zijn plaatbeugels verwijderbaar. Dit betekent dat je de beugel kunt uitdoen tijdens het eten, poetsen en flossen, wat het gemakkelijker maakt om een goede mondhygiëne te behouden. Het verwijderen van de beugel kan ook handig zijn bij bepaalde sociale situaties of sportactiviteiten.
  • Eenvoudige aanpassingen: Plaatbeugels kunnen relatief eenvoudig worden aangepast en bijgesteld door de orthodontist. De beugel kan worden aangepast om de gewenste druk en beweging op de tanden uit te oefenen. Dit maakt het mogelijk om de behandeling aan te passen aan de voortgang van de tandcorrectie.
  • Comfort: Plaatbeugels hebben over het algemeen minder scherpe randen en uitstekende onderdelen in vergelijking met slotjesbeugels. Dit kan leiden tot meer comfort en minder irritatie van het tandvlees en de zachte weefsels in de mond.
  • Kosten: Plaatbeugels kunnen over het algemeen kosteneffectiever zijn dan sommige andere orthodontische behandelingen, zoals slotjesbeugels of Invisalign. Dit kan een belangrijk voordeel zijn voor mensen met een beperkt budget.

Voor wie is de beugel geschikt?

Een plaatbeugel is een uitstekende keuze voor orthodontische behandelingen, vooral bij jongeren. Het wordt vaak aanbevolen in de beginfase van tandcorrecties, wanneer de tanden en kaken nog in volle groei zijn. Met een plaatbeugel kunnen diverse gebitsproblemen succesvol worden aangepakt, zoals ruimtegebrek, overbeet, onderbeet en kruisbeet. Het geleidelijk creëren van ruimte, het rechtzetten van tanden en het verbeteren van de beet behoren tot de voordelen. Wat de plaatbeugel onderscheidt, is de mogelijkheid om deze eenvoudig te verwijderen, waardoor eten, poetsen en flossen zonder enige moeite verlopen. Daarnaast staat het bekend om het comfort dat het biedt in vergelijking met andere beugeltypen, en het kan ook kosteneffectiever zijn. Uiteraard zal een orthodontist de geschiktheid van een plaatbeugel beoordelen op basis van de specifieke behoeften van de patiënt en een passend behandelingsplan opstellen.

Hoe lang moet ik de beugel dragen?

Voor een succesvolle orthodontische behandeling met een plaatbeugel is het belangrijk om de beugel consequent te dragen volgens de instructies van de orthodontist. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plaatbeugel dag en nacht te dragen, met uitzondering van maaltijden, poetsen en sportactiviteiten.

De dagelijkse draagtijd kan variëren, maar gemiddeld wordt verwacht dat de plaatbeugel 14 tot 16 uur per dag wordt gedragen. Dit betekent dat de beugel meestal alleen wordt uitgedaan tijdens maaltijden en gedurende de tijd die nodig is voor het poetsen en reinigen van de tanden.

Invisalign (1)
Invisalign Diamond Apex (2)

Hoe ziet het behandeltraject er uit?

Het behandeltraject met een plaatbeugel omvat verschillende stappen. Allereerst zal er een consultatie plaatsvinden bij een orthodontist, waarbij je gebitsproblemen worden beoordeeld en er een behandelplan wordt opgesteld.

Vervolgens worden er afdrukken van je tanden genomen om een op maat gemaakte plaatbeugel te construeren. Na de constructie wordt de plaatbeugel geplaatst in je mond en ontvang je instructies over het dragen en onderhouden ervan. Gedurende de behandeling draag je de plaatbeugel volgens de instructies van de orthodontist, waarbij regelmatige controleafspraken worden ingepland om de voortgang te volgen en eventuele aanpassingen aan de beugel te maken.

De totale behandelduur kan variëren. Het behandeltraject eindigt met regelmatige follow-upbezoeken om de voortgang te controleren.

Wat zijn de kosten voor de plaatbeugel?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Lorem ipsum dolor:
Tussen de €1.000 en de €1.700
Lorem ipsum dolor:
Tussen de €1.400 en de €2.500
Lorem ipsum dolor:
Tussen de €2.300 en de €3.800

De plaatbeugel van Ortholie

Bij Ortholie vinden we persoonlijke aandacht voor iedere patiënt erg belangrijk. We doen er alles aan om iedereen weer met een gezonde én stralende lach naar buiten te laten lopen! Onze praktijk is gevestigd in Rotterdam Zuid, tegenover Zuidplein. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft of vrijblijvend advies nodig hebt. Onze professionals staan voor u klaar!

Call Now ButtonBel ons