fbpx

De slotjesbeugel 

Wat zijn metalen brackets?

Een slotjes-beugel wordt ook wel plaatjes- of blokjesbeugel genoemd. Bijna iedereen is bekend met deze beugel.

Het idee van een slotjes-beugel is dat er kleine brackets op de buitenkant van de tanden worden geplakt. Hier wordt speciale tandheelkundige lijm voor gebruikt. Tussen al deze brackets wordt een metalen draad gespannen. In eerste instantie is dit een dunne en soepele draad (boog). Bij de controles wordt de draad vervangen door een dikkere variant. Op deze manier worden de tanden langzaam verplaatst. Dit komt door een constante, zachte en zorgvuldige druk die de draad uitoefent op het gebit. Net zo lang tot het gebit in de gewenste stand staat. Om de boven- en onderkaak goed passend te krijgen, worden er vaak elastiekjes van de bovenkant naar de onderkant van de beugel gespannen.

De slotjesbeugel van Ortholie

kosten onzichtbare beugel

Wat zijn de voordelen van de slotjesbeugel?

Hieronder alle voordelen van de metalen brackets op een rij:

  • Nauwkeurige en effectieve correctie: Slotjesbeugels maken gebruik van kleine brackets die op de tanden worden bevestigd en met elkaar worden verbonden door middel van metalen draden. Deze braces bieden een hoge mate van controle en nauwkeurigheid bij het verplaatsen van tanden en het corrigeren van gebitsproblemen.
  • Behandeling van complexe gevallen: Slotjesbeugels zijn zeer geschikt voor het aanpakken van complexe orthodontische problemen, zoals ernstige scheefstand, overbeet of onderbeet. Ze kunnen individueel worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt.
  • Snellere behandeltijd: Over het algemeen kunnen slotjesbeugels een snellere behandeltijd bieden in vergelijking met andere beugeltypen. De constante druk en controle die door de brackets en draden wordt uitgeoefend, helpen bij een efficiëntere verplaatsing van tanden en kaken.
  • Brede toepasbaarheid: Slotjesbeugels kunnen worden gebruikt bij zowel kinderen als volwassenen, en zijn effectief voor het corrigeren van diverse gebitsproblemen, ongeacht de ernst van de afwijking.
  • Variatie in esthetiek: Tegenwoordig zijn er slotjesbeugels beschikbaar in verschillende materialen en kleuropties, waardoor patiënten kunnen kiezen voor een esthetisch aantrekkelijkere optie, zoals keramische brackets of transparante aligners.

Voor wie is de beugel geschikt?

Metalen brackets, zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn effectief bij het corrigeren van diverse gebitsproblemen, ongeacht de ernst ervan. Een orthodontist kan beoordelen of metalen brackets geschikt zijn op basis van de individuele behoeften en voorkeuren van de patiënt.

Hoe lang moet ik de beugel dragen?

Over het algemeen kan de behandeling met metalen brackets gemiddeld 18 tot 36 maanden duren.

Invisalign (1)

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Het behandeltraject met metalen brackets begint met een consultatie bij een orthodontist, gevolgd door het plaatsen van de brackets en draden. Gedurende de behandeling worden regelmatige afspraken gemaakt voor aanpassingen en controle. De totale duur varieert, gemiddeld 18-36 maanden. Na het bereiken van de gewenste resultaten worden de brackets verwijderd en wordt een retentie-apparaat geplaatst om de tanden op hun nieuwe positie te behouden. Het doel is een mooi uitgelijnd gebit en een goede beet.

De slotjesbeugel van Ortholie

Bij Ortholie vinden we persoonlijke aandacht voor iedere patiënt erg belangrijk. We doen er alles aan om iedereen weer met een gezonde én stralende lach naar buiten te laten lopen! Onze praktijk is gevestigd in Rotterdam Zuid, tegenover Zuidplein. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft of vrijblijvend advies nodig hebt. Onze professionals staan voor u klaar!

Bel ons