fbpx

De InvisalignBeugel

Wat is de Invisalign beugel?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Invisalign beugel een bijna onzichtbare beugel die langzaam de stand van je gebit aanpast. aanpast. De beugels zijn op maat gemaakte plastic ‘hoesjes’, ook wel aligners genoemd. Ze zijn heel makkelijk in en uit te doen, wat vele voordelen heeft ten opzichte van traditionele beugels. Ortholie is in Rotterdam dé plek om jouw invisalign-traject te starten. Dit komt omdat wij de Diamond Apex status hebben behaald! Dat is de hoogste haalbare status in Europa van behandelaars met de meeste ervaring.”

De Invisalign beugel van Ortholie

Wat zijn de voordelen van de Invisalign beugel?

Hieronder alle voordelen van deze innovatieve beugel op een rij:

  • De beugel is transparant, waardoor je hem nauwelijks ziet. Zeker voor tieners en (jong) volwassenen is dit vaak de belangrijkste reden om voor een doorzichtige beugel te kiezen, als zij toch nog iets aan de stand van hun gebit willen laten doen.
  • Bijna alle correcties zijn mogelijk met een Invisalign beugel, soms is er zelfs meer mogelijk dan bij een vaste beugel.
  • De Invisalign zit een stuk comfortabeler dan een traditionele slotjesbeugel. Deze hebben soms scherpe randjes en uitsteeksels die wondjes in de mond kunnen veroorzaken. De Invisalign beugel is een beugel op maat gemaakt, het sluit perfect rondom je tanden aan waardoor je soms niet doorhebt dat je een beugel draagt.
  • Je kunt je gebit veel makkelijker schoon houden dan bij een slotjesbeugel. Je kunt de beugel er namelijk helemaal uit halen als je je tanden gaat poetsen of flossen. Zo voorkom je gaatjes en verkleuring!
  • Het behandeltraject met de Invisalign beugel kan soms korter duren dan een het behandeltraject met de vaste beugel (slotjes beugel) aangezien de behandeling meer efficiënter kan verlopen door de digitale behandelplanning.
  • Je kunt alles eten en drinken met de Invisalign, omdat de beugel uitneembaar is. Als je de beugel in hebt mag je echter alleen water drinken.

Diamond Apex status

Ortholie behoort tot de beste 1% van Europa als het gaat om Invisalignbehandelingen. Ja, echt waar! Daar zijn we natuurlijk trots op. Dit bevestigt des te meer dat Ortholie jou kan helpen aan een stralende lach.

De Invisalign Diamond Apex status geeft aan dat wij als Orthodontie praktijk ervaring hebben met (complexe) Invisalign cases. We zijn op de hoogte van de nieuwste technieken; onze collega’s volgen trainingen en cursussen. We hebben laten zien dat we met de Invisalign beugel mooie behandelresultaten hebben bereikt bij veel patiënten.

Invisalign (1)

Voor wie is de beugel geschikt?

De Invisalign beugel is geschikt voor volwassenen én kinderen (het kindergebit al vanaf 8 jaar). Omdat de beugel nauwelijks zichtbaar is, kiezen veel volwassenen voor deze vorm van een beugel dragen. Maar ook een kindergebit is geschikt voor deze doorzichtige aligners.

Hoe lang moet ik de Invisalign dragen?

De beugel moet de hele dag worden gedragen. Ook tijdens het slapen blijft hij dus in. Tijdens het eten, drinken en het verzorgen van het gebit mag de beugel er uit worden gehaald. Het behandeltraject duurt vaak minder lang als bij een traditionele beugel, ongeveer 12 tot 18 maanden, afhankelijk van de mate waarin het gebit gecorrigeerd dient te worden.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

Voordat we gaan beginnen met de behandeling wordt eerst de Invisalign beugel op maat gemaakt. Hiervoor meten we allereerst je gebit aan. Dat doen wij aan de hand van het maken van digitale foto’s en een digitale scan van je gebit. Aan de hand van deze gegevens wordt achter de schermen de beugelbehandeling digitaal gepland door de orthodontist. Na goedkeuring van de orthodontist vindt de productie plaats van de beugel bij Invisalign. Zij sturen jouw beugel vervolgens op naar onze praktijk.

Tijd voor plaatsing! Tijdens deze afspraak worden een aantal bolletjes lijm op de tanden geplaatst die ervoor zorgen dat de beugel goed op zijn plaats blijft zitten en deze effectief werkt. De bolletjes lijm zijn niet opzichtig aangezien ze de kleur hebben van de tanden. Je krijgt verschillende sets hoesjes mee, die je elke week zelf verwisselt. Je komt circa elke 6-8 weken op controle om te kijken hoe het ervoor staat.

Na het traject met de Invisalign beugel is het belangrijk dat de tanden ook in de juiste stand blijven staan. We plaatsen daarom spalkjes achter je voortanden en er wordt een nachtbeugel aangemeten die je tijdens het slapen draagt.

Invisalign Diamond Apex (2)

Wat zijn de kosten voor de Invisalign beugel?

De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de duur en de complexiteit van de behandeling. In principe kun je voor een volledige behandeling uitgaan tussen de €2.500 en de €3.500. Om de precieze kosten te kunnen bepalen moeten we natuurlijk eerst de stand van je gebit weten. Uiteraard bespreken wij vooraf uitgebreid de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plaatsen aligners

We laten je graag de stappen van het plaatsen van de beugel zien. Bekijk de video voor meer informatie.

De Invisalign beugel van Ortholie

Bij Ortholie vinden we persoonlijke aandacht voor iedere patiënt erg belangrijk. We doen er alles aan om iedereen weer met een gezonde én stralende lach naar buiten te laten lopen! Onze praktijk is gevestigd in Rotterdam Zuid, tegenover Zuidplein. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft of vrijblijvend advies nodig hebt. Onze professionals staan voor u klaar!

Bel ons