fbpx

HerbstBeugel

Wat is de Herbst beugel?

De Herbst beugel is een vaste beugel waarbij de groei van de onderkaak wordt gestimuleerd, net zoals bij de activator beugel.

De beugel heeft vier ringetjes (twee boven, twee onder), die met elkaar verbonden  zijn met metalen staafjes. Aan de zijkant zitten twee uitschuifbare pootjes van de bovenkaak naar de onderkaak. In het begin is het wennen met kauwen, praten en slikken. Ook kun je in het begin wat last krijgen van spierpijn door de druk die de beugel geeft. Dit verdwijnt na een paar dagen. Belangrijk is om geen hard voedsel te eten, omdat het de beugel kan beschadigen.

De Herbst beugel van Ortholie

kosten onzichtbare beugel

Wat zijn de voordelen van de Herbst beugel?

De Herbst beugel biedt verschillende voordelen:

  • Effectieve correctie van de beet: De Herbst-beugel is vooral geschikt voor het behandelen van overbeet en kaakafwijkingen. Het maakt gebruik van een scharnierend mechanisme dat de boven- en onderkaak op de juiste positie plaatst, waardoor de beet gecorrigeerd wordt.
  • Vroege interventie: De Herbst-beugel kan al in een vroeg stadium worden gebruikt, vaak bij adolescenten. Door vroeg in te grijpen, kan de groei van de kaken worden beïnvloed en kunnen ernstigere gebitsproblemen in latere stadia worden voorkomen.
  • Vermindering van de behandelingsduur: Doordat de Herbst-beugel gericht is op het corrigeren van de kaakpositie, kan het de behandelingsduur verkorten in vergelijking met andere beugeltypen. Dit betekent dat de totale behandeltijd vaak minder lang is.
  • Verbeterde esthetiek: In vergelijking met beugels die aan de buitenkant van de tanden bevestigd worden, zijn de componenten van de Herbst-beugel meestal intern geplaatst. Dit resulteert in een betere esthetiek, aangezien de beugel minder zichtbaar is.
  • Verbetering van de kaakrelatie: De Herbst-beugel werkt specifiek op het verbeteren van de relatie tussen de boven- en onderkaak. Dit kan resulteren in een betere kauwfunctie, spraak en algehele mondgezondheid.

Voor wie is de beugel geschikt?

De Herbst beugel is voornamelijk geschikt voor adolescenten en volwassenen die last hebben van een overbeet of andere kaakafwijkingen. Het kan effectief zijn bij het corrigeren van de kaakpositie en het verbeteren van de beet. Een orthodontist zal een grondige evaluatie uitvoeren om te bepalen of een Herbst beugel de juiste behandelingsoptie is op basis van de individuele behoeften en de ernst van het gebitsprobleem.

Hoe lang moet ik de beugel dragen?

Gemiddeld wordt een Herbst beugel gedragen voor een periode van 9 tot 12 maanden.

Invisalign (1)
Invisalign Diamond Apex (2)

Hoe ziet het behandeltraject er uit?

Het behandeltraject met een Herbst beugel begint met een consultatie en de plaatsing van de beugel. Gedurende een periode van gemiddeld 9 tot 12 maanden worden regelmatige controles uitgevoerd om de voortgang te evalueren en aanpassingen te maken. Na het bereiken van de gewenste resultaten wordt de beugel verwijderd en kan een retentie-apparaat worden geplaatst. Het doel is het corrigeren van de kaakrelatie en het verbeteren van de beet.

De Herbst beugel van Ortholie

Bij Ortholie vinden we persoonlijke aandacht voor iedere patiënt erg belangrijk. We doen er alles aan om iedereen weer met een gezonde én stralende lach naar buiten te laten lopen! Onze praktijk is gevestigd in Rotterdam Zuid, tegenover Zuidplein. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft of vrijblijvend advies nodig hebt. Onze professionals staan voor u klaar!

Bel ons