fbpx

SoortenBeugels

In principe helpt de orthodontist je bij het maken van de juiste keuze, passend bij jouw gebit. Maar toch is het fijn om van te voren te weten welke opties er allemaal zijn. Beugels kun je onderverdelen in twee types, namelijk uitneembare beugels en vastzittende beugels. Hieronder vind je alle informatie!

Uitneembare beugels

Invisalign

De Invisalign beugel is een beugel waar wij fan van zijn. We zijn dan ook niet voor niets Diamond Apex Provider van deze beugels. Deze status is een erkenning voor de best 1% presterende behandelaars van heel Europa (EMEA).

De Invisalign beugel corrigeert de stand van het gebit door middel van vrijwel onzichtbare hoesjes. Deze hoesjes worden speciaal op maat gemaakt. Om de 1-2 weken worden de hoesjes vervangen waardoor je tanden heel geleidelijk naar de gewenste stand verschuiven. Voor het beste resultaat is het de bedoeling dat je de Invisalign hoesjes dag en nacht draagt. Hoe lang de behandeling duurt hangt af van je gebit en de ‘hulpvraag’.

Uitneembare plaat

De uitneembare plaat (in de volksmond: het plaatje) is een plastic plaatje dat aansluit aan het gehemelte. Aan het plaatje zijn metalen draden bevestigd die houvast geven aan het gebit. 

Blokbeugel

De blokbeugel wordt ook wel de activator genoemd en wordt vooral gebruikt om de groei  van de onderkaak te stimuleren bij kinderen. Gemiddeld duurt een behandeling 9 tot 12 maanden. 

Vaste beugels

Metalen brackets

Een slotjes-beugel wordt ook wel plaatjes- of blokjesbeugel genoemd. Bijna iedereen is bekend met deze beugel.

Herbstbeugel

De Herbstbeugel is een vaste beugel waarbij de groei van de onderkaak wordt gestimuleerd, net zoals bij de activator beugel. 

De hyrax

De hyrax beugel kent een stuk minder bekendheid dan de slotjesbeugel. Met deze variant is het mogelijk om de bovenkaak in korte tijd te verbreden. 

Call Now ButtonBel ons