Geopend tijdens lock-down

Wij krijgen veel vragen betreft de nieuwe Corona maatregelen die gisteravond aangekondigd zijn door premier Rutte. Graag brengen we u op de hoogte wat dit betekent voor patiënten van Ortholie. 

Ortholie blijft open
Onze branche valt onder de zorg (een medisch contactberoep) en de praktijk blijft dus geopend tijdens deze tweede lock-down. Met alle maatregelen die eerder zijn getroffen kunnen tandartsen en orthodontisten veilig hun werk blijven doen. 

Uw afspraak
Heeft u een afspraak in de periode tot 19 januari? Dan gaat deze dus gewoon door. Uiteraard houden we hierbij rekening met alle RIVM-maatregelen. Vindt u het zelf prettiger om uw afspraak te verzetten, dan hebben wij hier uiteraard alle begrip voor. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de mondzorg in Coronatijd, kijk dan op de website van de Rijksoverheid

Aangepaste opening rondom feestdagen

Proostend het oude jaar uit en lachend het nieuwe jaar in! Rondom de feestdagen in de decembermaand zijn wij beperkt geopend. De praktijk is gesloten van vrijdag 25 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021. In deze periode zijn wij ook niet telefonisch bereikbaar. Heeft u een spoedgeval waarbij hulp noodzakelijk is? Dat kunt u contact opnemen met de spoedlijn van Dental365 Spoed Tandarts via telnummer 085-1051760.
Team Ortholie wenst iedereen een fantastische decembermaand, fijne feestdagen en een mooi 2021.

Corona update

Zoals jullie weten zitten we inmiddels in gedeeltelijke lock-down in verband met de tweede golf van het COVID-19 virus. Voor ons aanleiding om u nogmaals te attenderen op de richtlijnen die wij hanteren in de praktijk.

Helaas komt het nu met regelmaat voor dat wij patiënten teleurgesteld de deur moeten wijzen omdat zij last hebben van één van Corona-klachten. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Lees daarom onze richtlijnen nogmaals aandachtig door. 

Toetsingsvragen
Wij vragen onze patiënten voor elke behandeling onderstaande vragen te beantwoorden. Kunt u alle vragen met nee antwoorden? Dan helpen wij u graag. Is het antwoord op één of meerdere vragen een “ja”, dan willen we u vragen uw afspraak te verzetten naar minimaal 2 weken later.

 • Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona:
  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Verhoging of koorts (meer van 38c)
  • Kortademigheid
  • Benauwdheid
  • Reuk en/of smaakverlies
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u positief getest op corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten met corona?
 • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 • Woont u in woongroep, verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
  • Is er corona (geweest, de afgelopen 10 dagen) in de woongroep?

 

*verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Begrip
Uiteraard hopen we, samen met u, dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar de oude situatie. Tot die tijd doen wij er als praktijk alles aan om Corona buiten de deur te houden. Wij hopen hierbij op uw medewerkingen begrip.

 

Zomervakantie

De zomervakantie loopt op zijn eind en we hopen dat iedereen volop van heeft kunnen genieten, ondanks de bijzondere tijd. Wellicht heeft u vakantie gevierd in het buitenland, daarom wijzen wij u graag op de eventuele gevolgen van het reizen over de grenzen.

Op www.nederlandwereldwijd.nl vind je informatie over de veiligheidsrisico’s per land. Gevolgen van reizen naar een land met code geel, oranje of rood:

 • Indien u vakantie heeft gehouden in een land en/of regio met code geel en kom je terug met klachten? Dan bent u, volgens de algemene RIVM richtlijnen, verplicht om thuis te blijven tot 24 uur nadat de klachten zijn verdwenen of tot u een negatieve uitslag van uw coronatest hebt ontvangen. Wij willen u vragen niet met klachten naar onze praktijk te komen.
 • Heeft u vakantie gehouden in een land/regio met code oranje of rood? Dan willen wij u dringend vragen om uw afspraak bij onze praktijk te verplaatsen naar minimaal 2 weken na uw terugkomst.

 

Samen houden we corona buiten de deur. We hopen op uw medewerking en begrip.
Team Ortholie

Telefonische bereikbaarheid

Zoals u weet zijn wij de afgelopen weken weer begonnen met het hervatten van de behandelingen. Mede door jullie medewerking en geduld, gaat dit zoals we hadden gehoopt. Daar willen we jullie graag voor bedanken!

Telefonische bereikbaarheid

Op maandag 1 juni is de praktijk gesloten in verband met Pinksteren. Vanaf dinsdag 2 juni is onze praktijk weer telefonisch bereikbaar, van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. Wij verwachten dat de wachttijd langer kan zijn dan u van ons gewend bent, dit in verband met drukte. Houdt hier dus rekening mee.

Nieuwe afspraak

Wij hebben ons best gedaan om alle patiënten die een afspraak hadden tijdens onze sluiting te benaderen voor het maken van een nieuwe afspraak. Dit hebben we gedaan per e-mail, brief of telefonisch. In een aantal gevallen is dit helaas niet gelukt. Is dit bij u het geval dan willen wij u vragen om na 2 juni zelf telefonisch contact met ons te zoeken. 

1 begeleider

Alle extra maatregelen zoals eerder gecommuniceerd zijn voorlopig nog van kracht. Graag wijzen we u er nog even extra op om alleen naar de praktijk te komen voor uw afspraak. Komt u met meer dan 1 persoon, dan wacht deze buiten het gebouw. 

Bedankt voor alle medewerking!

Call Now ButtonBel ons