fbpx

De InvisalignBeugel

Wat is de Invisalign beugel?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Invisalign beugel en bijna onzichtbare beugel die langzaam de stand van je gebit aanpast. De beugels zijn heel makkelijk in en uit te doen, wat vele voordelen heeft ten opzichte van traditionele beugels.

De Invisalign beugel van Ortholie

Wat zijn de voordelen van de invisalign beugel?

Hieronder alle voordelen van deze innovatieve beugel op een rij:

  • De beugel is transparant, waardoor je hem nauwelijks ziet. Hierdoor is de beugel ook erg populair bij volwassenen die toch nog iets aan de stand van hun gebit willen laten doen.
  • De Invisalign zit een stuk comfortabeler dan een traditionele slotjesbeugel. Deze hebben soms scherpe randjes en uitsteeksels die wondjes in de mond kunnen veroorzaken. De Invisalign is als het ware een ‘hoesje’ voor rond je gebit en zit fijn in je mond.
  • Je kunt je gebit veel makkelijker schoon houden dan bij een slotjesbeugel. Je kunt de beugel er namelijk helemaal uit halen als je je tanden gaat poetsen of flossen. Zo voorkom je gaatjes en verkleuring!
  • Je weet precies waar je aan toe bent. Met deze innovatieve beugel kunnen wij een goede inschatting maken van het behandelproces en de duur hier van. Afhankelijk van jouw wensen laten wij zien hoe de behandeling zal verlopen.
  • Je kunt alles eten en drinken met de Invisalign, omdat de beugel uitneembaar is. Als je de beugel in hebt mag je echter alleen water drinken.

Voor wie is de beugel geschikt?

De Invisalign beugel is geschikt voor volwassenen én kinderen. Omdat de beugel nauwelijks zichtbaar is, kiezen veel volwassenen voor deze vorm van een beugel dragen. Maar ook een kindergebit is geschikt voor deze doorzichtige aligners.

Hoe lang moet ik de Invisalign dragen?

De beugel moet 20 tot 22 uur per dag worden gedragen. Ook tijdens het slapen blijft hij dus in. Tijdens het eten, drinken en het verzorgen van het gebit mag de beugel er uit worden gehaald. Het behandeltraject duurt net zo lang als bij een traditionele beugel, ongeveer 6 tot 18 maanden (afhankelijk van de mate waarin het gebit gecorrigeerd dient te worden).

Hoe ziet het behandeltraject er uit?

Allereerst plannen we een consult in zodat we de mogelijkheden en de wensen met je kunnen bespreken. Dit gesprek is vrijblijvend dus achteraf kun je nog rustig nadenken over je beslissing. Als je de stap toch hebt genomen stellen wij een behandelplan op. Dit doen we aan de hand van foto’s en afdrukken. Ook kunnen we zo een inkijkje geven in het eindresultaat. Deze laten wij vervolgens aan je zien tijdens een nieuwe afspraak en bespreken we direct alles omtrent de behandeling. Vervolgens bestellen wij de op maat gemaakte doorzichtige aligners en kan de behandeling van start gaan. Voordat we beginnen met het plaatsen van de aligners krijg je enkele bolletjes op de tanden die er voor zorgen dat de beugel goed op zijn plaats blijft zitten en deze effectief werkt. Deze bolletjes zijn niet zichtbaar. Na 2 weken dragen kom je bij ons terug en analyseren we de vooruitgang. Iedere 1 à 2 weken kun je de aligners zelf verwisselen voor nieuwe. Zo wordt je gebit geleidelijk in de juiste stand gezet. Vervolgens kom je elke 4 weken op controle om te kijken hoe het ervoor staat. Na het traject met de Invisalign beugel is het belangrijk dat je tanden ook in de juiste stand blijven staan. Hiervoor krijg je een nachtbeugel die je tijdens het slapen moet dragen.

Wat zijn de kosten voor de Invisalign beugel?

De kosten zijn grotendeels afhankelijk van de duur en de complexiteit van de behandeling. Om de prijs te kunnen bepalen moeten we de stand van je gebit weten. Uiteraard bespreken wij vooraf uitgebreid de kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om toch een indicatie te kunnen geven van de prijs hebben we onderstaand overzicht gemaakt:

Maximaal 7 aligners per kaak:
Tussen de €1.000 en de €1.700

Maximaal 14 aligners per kaak:
Tussen de €1.400 en de €2.500

Totale behandeling ongeacht aantal aligners:
Tussen de €2.300 en de €3.800

De Invisalign beugel van Ortholie

Bij Ortholie vinden we persoonlijke aandacht voor iedere patiënt erg belangrijk. We doen er alles aan om iedereen weer met een gezonde én stralende lach naar buiten te laten lopen! Onze praktijk is gevestigd in Rotterdam Zuid, tegenover Zuidplein. Neem gerust contact op als u nog vragen heeft of vrijblijvend advies nodig hebt. Onze professionals staan voor u klaar!

Call Now ButtonBel ons