fbpx

Onze Werkwijze

Als geen ander snappen we dat het prettig is om van te voren te weten hoe wij werken. Het proces verdelen we in vier stappen:

1_Ortholie

Intake

Tijdens het eerste consult maken we een analyse van het gebit om te bepalen of er een behandelnoodzaak is. Daarnaast wordt er besproken wat de hulpvraag is en gaan we in op de persoonlijke wensen van de patiënt. Als hieruit blijkt dat er een behandeltraject gestart wordt, wordt er een afspraak gemaakt om het behandelplan te bespreken.

Onderzoek

Na de intake vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Dat is het moment dat we de tijd nemen om het gebit volledig te analyseren. Dit doen we door het maken van lichtdia’s, röntgenfoto’s  en  een 3D scan van het gebit, met onze mondscanner. Met deze informatie stelt de orthodontist een definitief behandelplan op. Deze wordt in een derde afspraak besproken met de patiënt.

2_Ortholie
3_Ortholie

Behandelplan

Bij het bespreken van het behandelplan krijgt de patiënt te horen wat de mogelijkheden zijn om het gebit te corrigeren. Welke soorten beugels er bijvoorbeeld tot de opties behoren, er wordt een inschatting gemaakt over de behandelduur en we nemen de begroting voor de volledige behandeling door. De patiënt kiest altijd zelf óf en welke behandeling er gaat plaatsvinden.

Orthodontische behandeling

Het moment is aangebroken dat we de beugel plaatsen. De patiënt komt zonder beugel binnen en gaat met beugel de deur uit. Natuurlijk leggen we alle bijbehorende zaken uit. Zo is het tijdens de behandeling extra belangrijk om het gebit gezond te houden. Onze medewerkers geven de patiënt adviezen en instructies. Om de voortgang van de behandeling in de gaten te houden, wordt er gemiddeld om de 4-6 weken een controleafspraak gepland.

4_Ortholie

Eerste consult

Voorafgaand aan de behandeling plannen wij daarom een intake in. Benieuwd hoe dit bezoek eruit ziet? Kijk de video.

Wil je meer weten over onze praktijk en/of onze werkwijze? We helpen je graag verder! Neem contact op via info@ortholie.nl, bel 010 410 0444 of via ons contactformulier.

Call Now ButtonBel ons