fbpx

Corona update

Zoals jullie weten zitten we inmiddels in gedeeltelijke lock-down in verband met de tweede golf van het COVID-19 virus. Voor ons aanleiding om u nogmaals te attenderen op de richtlijnen die wij hanteren in de praktijk.

Helaas komt het nu met regelmaat voor dat wij patiënten teleurgesteld de deur moeten wijzen omdat zij last hebben van één van Corona-klachten. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Lees daarom onze richtlijnen nogmaals aandachtig door. 

Toetsingsvragen
Wij vragen onze patiënten voor elke behandeling onderstaande vragen te beantwoorden. Kunt u alle vragen met nee antwoorden? Dan helpen wij u graag. Is het antwoord op één of meerdere vragen een “ja”, dan willen we u vragen uw afspraak te verzetten naar minimaal 2 weken later.

 • Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona:
  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Verhoging of koorts (meer van 38c)
  • Kortademigheid
  • Benauwdheid
  • Reuk en/of smaakverlies
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u positief getest op corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten met corona?
 • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 • Woont u in woongroep, verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
  • Is er corona (geweest, de afgelopen 10 dagen) in de woongroep?

 

*verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Begrip
Uiteraard hopen we, samen met u, dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar de oude situatie. Tot die tijd doen wij er als praktijk alles aan om Corona buiten de deur te houden. Wij hopen hierbij op uw medewerkingen begrip.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Corona update

Comments are closed.

Bel ons