fbpx


Nieuwe 3D scanner bij Ortholie

Mooie rechte tanden wil iedereen wel. Maar om een perfect passende beugel te maken moeten er eerst afdrukken van het gebit gemaakt worden en dat happen in een soort van “klei” is niet altijd een pretje.

Zoals in elke branche, worden ook op het gebied van orthodontie in een razend tempo worden nieuwe technologieën ontwikkeld. Om onze patiënten altijd het beste te kunnen bieden, vindt Ortholie het belangrijk om op de hoogte te blijven van moderne en innovatieve technieken binnen het vakgebied.

iTero-RDHVol enthousiasme werken we daarom vanaf vandaag met de allernieuwste iTero Element Scanner voor onze Invisalign patiënten, die ons in staat stelt een prachtige high-definition 3D scan van het gebit te maken.

De scanner is klein en maakt snel en eenvoudig een digitale scan, waarop de orthodontist tot in detail kan zien hoe het gebit eruit ziet. Het scannen van het gebit met de scanner is veel comfortabeler dan het maken van afdrukken. Hoewel het maken van het gipsafdruk niet altijd in één keer goed gaat, heeft de scanner dit probleem niet. Het slimme apparaat ziet zelf het onderscheid tussen tanden en tandvlees.

Bijkomend voordeel is dat ook de patiënt zelf door deze technologie de kans krijgt om het gebit in 3D te zien en de geleidelijke veranderingen op het beeldscherm te volgen. Speciaal voor patiënten die kiezen voor een Invisalign (onzichtbare) beugel, heeft de iTero Element scanner een simulator, die zelfs vóór behandeling al kan laten zien wat het resultaat van de beugel zal zijn.

Ortholie is trots om als een van de eerste praktijken in Nederland te kunnen werken met deze innovatieve technologie. Meer informatie over de scanner vindt u op deze website. En voor de mogelijkheden voor uw behandeling kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Ortholie.

Did you like this? Share it!

0 comments on “
Nieuwe 3D scanner bij Ortholie

Leave Comment

Bel ons